El món rural

EL MÓN RURAL. PRIMÀRIA
Aquest bloc ens revela tot allò relacionat amb el món rural: com es viu en aquest entorn, la granja, els animals que hi viuen, les seves característiques i usos, el poble, els tipus de camps de conreu així com diferents eines i màquines que es fan servir al camp i a la granja.

L’eix que acompanya a aquest bloc temàtic està basat, per als més petits, en el conte de l’Espantaocells que estimava els ocells, amb el que aprendrem a cuidar les nostres granges i els seus animals. Els nens i nenes podran ser protagonistes d’una història que els aproparà a una descoberta dels usos i atencions que necessiten els animals i conreus del món rural així com de les eines i màquines que faciliten aquesta feina a la vegada que alliberem l’amic espantaocells del seu cos de palla.

Per a cicle inicial els nens coneixeran a la Bruixa Contenta que amb les seves trapelleries ens farà treballar de valent a la granja per tal de mantenir-la activa i poder ensenyar a la bruixa la importància de saber cuidar els animals i conreus.

A cicle mitjà i superior, treballarem el món rural a partir de les llegendes populars que envolten el poble de Viladasens i que estan estretament lligades a la vida rural. A la vegada coneixerem sempre de manera lúdica i vivencial, diferents maneres de conrear i l’aprofitament dels animals, explorant així, des del món rural, les relacions tròfiques dels éssers vius i el valor d’una bona alimentació.

Skills

Posted on

February 21, 2017