La Casa

Can Sans de Fellines és un mas dels segles XII al XVIII situat a Viladasens, totalment restaurat i convertit en casa de colònies. La casa consta de dos edificis independents: Cal Masover i Can Fava, dues antigues masoveries plenes d’història avui reconvertides en casa de colònies.

Per Can Sans han passat generacions i generacions i, amb cada generació l’activitat del mas s’ha anat transformant. Durant segles, la seva activitat principal va ser l’agricultura de secà, especialment el cultiu de cereals i la vinya. Al segle XVIII era un important trull d’oli on els pagesos de la zona van portar les olives a premsar ben bé fins mitjans del segle XX

A principis dels anys 80, en Xavier i la Clara van decidir reconvertir dues de les masoveries del mas en casa de colònies per “poder viure a pagès sense fer de pagesos”. D’això ja en fa més de 30 anys i, des de llavors, Can Sans ha acollit centenars de grups, esplais, colles d’amics, famílies, escoles, colònies, celebracions… Molts d’ells, han anat tornant any rera any atrets per el tracte familiar d’en Xavier i la Clara; per l’entorn natural del mas amb més de 70 hectàrees al costat de la riera de la Cinyana; per la cuina casolana i de km.0 i pels seus serveis.

Des de fa un parell d’anys el seu fill Bernat s’ha incorporat a l’equip, aportant la frescura i empenta de la gent jove.

Si busqueu una casa de colònies envoltada d’arbredes, camps de joc i bosc, Can Sans és el lloc ideal per vosaltres. Serà un plaer obrir-vos les portes de casa nostra.

Instal·lacions

La casa de colònies Can Sans de Fellines té una capacitat per més de 100 persones distribuïdes en dos edificis independents: Cal Masover amb 72 places i Can Fava que en té 48. Pensant en la comoditat dels nostres clients, mai no acollim més de dos grups al mateix temps. D’aquesta manera, tothom disposa d’un espai propi i podem garantir la màxima comfortabilitat i intimitat.

Els interiors dels dos edificis estan adaptats i completament equipats per al que pugueu necessitar: habitacions de diferents dimensions, calefacció, llar de foc, zona wi-fi, banys comunitaris, aparcament…

I als exteriors hi trobareu un entorn i instal·lacions per una estada inoblidable: 70 hectàrees de terreny amb bosc propi on fer mil i una descobertes i viure tota mena d’aventures; una zona esportiva amb piscina de 7 x 14 mts i fondària d’1 a 1,75 mts amb 4 dutxes exteriors, camp de futbol, camp d’handbol, pista poliesportiva amb bàsquet reglamentari i tennis taula sota cobert; dos porxos on gaudir d’una bona ombra i una petita granja d’animals.

Places

Cal Masover

1 habitació de 16 places
1 habitació de 14 places
1 habitació de 10 places
1 habitació de 8 places
1 habitació de 6 places
2 habitacions de 5 places
4 habitacions de 2 places

Can Fava

2 habitacions de 12 places
1 habitació de 9 places
1 habitació de 8 places
1 habitació de 6 places
1 habitació de 3 places

Cuina

A Can Sans ens agrada cuidar els nens, nenes, joves i mestres de les escoles que ens visiten. És per això que la nostra cuina és 100% casolana i feta amb productes de proximitat i km.0. Prioritzem la pagesia propera i ecològica, cuinem aliments de temporada i evitem l’ús de transgènics.

Sempre intentem fer menús variats, equilibrats, cuinats al moment i sobretot que agradin a petits i grans. Sabem que els nens i les nenes, durant les colònies, fan molt d’exercici i necessiten uns àpats complets i variats que els aportin tota la vitalitat que necessiten.

Som conscients que, cada cop més, hi ha nens i nenes amb intol·leràncies i al·lèrgies alimentàries o amb necessitats especials per motius religiosos. Per tots ells, a Can Sans disposem de menús especials adaptats a cada necessitat en concret.

Si teniu qualsevol dubte o consulta sobre els nostres menús, ens podeu enviar un correu a cansans@cansans.cat i us el resoldrem.

Zona Esportiva

Piscina de 7 x 14 mts i fondària d’1 a 1,75 mts amb 4 dutxes exteriors.
Camp de futbol.
Pista poliesportiva amb bàsquet reglamentari.
Tennis taula sota cobert.

Entorn

70 ha de terreny
Bosc propi
Espai per fer cabanes.
Itineraris marcats
Petita granja (gallines, ovelles, porc, conills, ase…)
Zona d’acampada

Permisos i seguretat

Can Sans està inscrita al registre de Cases de Colònies de la Secretaria de la Generalitat de Catalunya amb el número 42 i al Cens General d’Entitats d’Educació Ambiental del Departament de Medi Ambient amb el núm EA-36.

Disposa d’assegurança de responsabilitat civil.

Disposa de les autoritzacions sanitàries pertinents, completades amb els autocontrols i anàlisis avalats per l’empresa CECAM, controls de legionel·la i de plagues amb empreses homologades.

Membre fundador de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC).